Weifkes, pact ui palto, zijme wig!

De regen klettert opnde ramen van de auto. Een mooi begin van de vrijdag, een mooi moment om op reis te gaan. Niet ver weg, geenzins exotisch maar op alle fronten weg van het hier en nu.

We rijden met het verstand op nul de snelweg richting het zuiden op. We volgen blindelings de aanwijzingen van onze vierde reisgenoot met de welbekende wegwijsnaam op. We praten, lachen en snaaien. Vanaf het moment dat Studio Brussel het overneemt van de Nederlandsr radio kriebelt het vakantiegevoel vanuit mijn tenen omhoog.

Een omweg langs de haven voert ons langs de leljkste stukjes van de omgeving Van Gent. Maar de lucht wordt met de kilometer blauwer, de tol is betaald en de afstand tot de stad Gent ligt nu nog slechts op loopafstand; we zijn er bijna ♪.

Een vrijdagmiddag vol windstoten die op ieder terras glasgerinkel veroorzaken. Onze Kriek smaakt er niet minder om. We kijken naar de bootjes van Gent, we luisteren naar de woorden in verschillende talen van verschillende mensen en zijn blij dat wij elkaar tenminste verstaan.

We vertellen elkaar hoe leuk het is om hier te zijn. Om hier te winkelen, terrasjes op te zoeken en typische dingetjes te kopen voor onszelf en de thuisblijvers. Het allerleukste is de uiteindelijke beleving van dit, met een jaar uitgestelde, alles. Moeite noch nog meer moeite worden gespaard tot ieder van ons tevreden is met Gent en het weekend. Voor ieder wat wils, en wat ieder wil gebeurt.

En wanneer je op de terugweg de zon met je mee hebt kun je je geen fijnere bestemming bedenken dan je zonovergoten achtertuin om het hele weekend nog even in je hoofd na te beleven.

Gents impressionisme (Belfort toren)

Tzal wel zijn

De strip (Graslei)

Kriekskes op de Graslei

Italiaanse wolken vanuit onze b&b

Een bakske drinken en chocolaatjes kopen bij een oud bakkertje (hoek Schepenhuis en Onderstraat)

Genieten van de Siciliaanse keuken bij Il Mezzogiorno (Baudelokaai 17)

Amai, Maria

Verjaardag vieren met cocktails!

Limonada (Heilige Geeststraat 7)

Lichtjes

Uitzicht #1

Uitzicht #2

Op ‘t zolderke

Rondvaart over de Leie en de Lieve

Kaarsjes in de kerk

 Dani

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s